Herken jij deze niet-helpende gedachten?

Herken je de volgende gedachten?

(Niet helpende en helpende gedachtes)

Ik zie er onwijs tegenop mezelf van alles te ontzeggen….

EN………

Ik kan nog steeds dingen doen die ik leuk vind of lekker vind om te eten. Ik zal het alleen van tevoren moeten inplannen. Bovendien houd ik goed voor ogen dat ik met meer energie en fitter door het leven wil, dan futloos door maar door te doen en te eten wanneer ik maar wil.


Ik wil geen honger hebben…..

EN……

Door een uitgebalanceerd eetpatroon zal ik daar weinig last van hebben. En een gevoel van een beetje honger is niet erg, dan voelt de maaltijd later als een extra grote beloning. Ik wil niet anders hoeven te eten dan anderen…….

EN…..

Ik wil zelf veranderen dan zal het mij niet helpen om mijzelf te vergelijken met anderen. Ook al zal het misschien opvallen dat ik anders doe dan anderen, ik weet waarvoor ik het doe.

Ik wil mijn dagindeling niet veranderen om tijd en energie vrij te maken voor mijn nieuwe patroon (gezonder eten of meer bewegen etc)……

EN……..

Als ik niets verander aan mijn dagelijks leventje en doe wat ik altijd deed, dan zal ik mij niet fitter gaan voelen.

Ik wil niet dat andere mensen er last van hebben dat ik bepaalde dingen voortaan anders doe…

EN….

Ik heb er recht op alles te doen wat ik moet doen om fitter door te leven te gaan, zolang ik niet doelbewust andere mensen iets  ontneem of lastig val.